• NL
 • FR
 • DE
 • Patrice Faucogney, een bijzonder mens op zoek naar vrijheid

  De Fransman Patrice Faucogney is een buitenmens met een grote liefde voor sport, op het land, in de bergen en vooral ook op de zee, vlak bij zijn huis. Op zijn 26e, hij was toen helicoptermonteur in het Franse leger, nam zijn leven een drastische wending. Hij liep bij een skiongeluk een dwarslaesie op. Dat was geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten.

  Het duurde na het ongeluk niet lang voor Patrice zich realiseerde dat hij geen gevoel of controle meer zou hebben over zijn onderlichaam. Hij werd ook geconfronteerd met de beperkingen die bij een dwarslaesie horen. Zijn grote frustratie was om niet meer zelfstandig naar het strand te kunnen gaan en de zee in te kunnen. Op verschillende stranden werden weliswaar strandrolstoelen aangeboden, maar daar wilde hij niet in gezien worden. Deze stoelen gaven hem het gevoel dat hij nog meer invalide was dan hij al was. Even met de familie de bossen, duinen of natuur in, het zat er niet meer in.

  Dat zette hem aan het denken over een rolstoel die hem die vrijheid wél kon bieden. Een stoel waar hij wél in wilde zitten. De eisen aan zo’n stoel had hij snel uitgedacht: hij moest er zelfstandig mee over het strand kunnen, er zelf in en uit kunnen komen en er mee de zee in kunnen. En, ook niet onbelangrijk, de stoel moest er goed uitzien.

  Ondernemend als Patrice is, ontwierp hij de rolstoel zelf. Het resultaat, voor Patrice de ultieme vrijetijdsrolstoel, kreeg de naam Hippocampe. De dubbele banden van deze stoel zorgen ervoor dat de stoel kan rollen over zwaar terrein, minstens zo goed als de nog veel voorkomende ballonbanden. De stoel heeft een praktische lage instap en om toch je benen kwijt te kunnen, is hij aan de voorzijde langer gemaakt. Door het gebruik van speciale materialen wordt de stoel niet te warm in de zon, kan hij tegen zee- en chloorwater en wordt hij niet te koud in de winter. De stoel is opvouwbaar en kan in een tas in de auto te gezet worden. Met zijn 17 kilo is de Hippocampe makkelijk te tillen en overal mee naar toe te nemen. Eindelijk kon Patrice er weer op uit, alleen en met zijn gezin.

  Sinds 2002 produceert Patrice, samen met zijn fysiotherapeut Vincent, de stoel in grotere oplagen. Dit werd uitvoerig door de media opgepakt, de stoel won verschilllende innovatieprijzen en de vraag naar de Hippocampe groeide en groeide. De stoel werd zo’n succes dat Patrice met zijn mensen in april 2012 een nieuw fabriekspand moest betrekken om aan de steeds grotere vraag te kunnen voldoen.

  Inmiddels wordt de stoel in zo’n 35 landen wereldwijd verkocht en genieten duizenden mensen dagelijks van de vrijheid die de Hippocampe biedt. Vanuit de gehele wereld komen de mooiste verhalen over ervaringen met de Hippocampe. Zo beklom iemand met behulp van de Hippocampe bijvoorbeeld de Kilimanjaro. Vrijheid, wie wil dat nu niet…?


  Hendriks Care NL

  Wit Hollandven 7
  5052 BP Goirle, Nederland
  E info@hendrikscare.eu
  T  +31(0)13 – 59 07 849
  F  +31(0)84 – 88 22 125

  Hendriks Care BE

  Kunstlaan 56
  1000 Brussel
  België
  E  info@hendrikscare.eu
  T   +32(0)48 – 83 26 283

   Info aanvraag